RADIO
play
NOW PLAYING

Album release: Angela Strehli – Ace of Blues

Written by on 28 december 2022

Angela Strehli keert terug met Ace of Blues via Antone’s/New West Records. De set met 12 nummers is haar eerste album in meer dan 17 jaar en is gecoproduceerd door Strehli en haar man Bob Brown.

Al meer dan vijf decennia raast de stem van de 76-jarige Strehli door het genre. Haar invloed is voelbaar in de nalatenschap van Antone’s – de iconische Austin bluesclub die ze hielp oprichten met Clifford Antone en waar ze optrad en bevriend raakte met onder meer Muddy Waters, Albert King, Otis Rush, Jimmy Reed en talloze anderen. Ace of Blues is een eerbetoon aan de artiesten die haar gedurende haar hele carrière hebben geïnspireerd en bevat vertolkingen van nummers die beroemd zijn geworden door Elmore James, Chuck Berry, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Otis Clay en meer. Het eindigt met “SRV”, een mooi en persoonlijk eerbetoon aan Stevie Ray Vaughan. Als het enige origineel op Ace of Blues, viert het nummer hun vriendschap, creatieve band en muzikale band met een van de meest oprechte, hypnotiserende en keiharde uitvoeringen op de plaat.

Buddy Guy noemt Ace of Blues: “Stoer, gevoelvol en sexy. Mijn soort blues”, terwijl Bonnie Raitt zegt: “Altijd een fan, ik ben zo blij dat Angela terug is met een nieuw album, met haar soulvolle kijk op deze collectie die een eerbetoon is aan haar oude bluesvrienden. Het is geweldig om te zien dat ze haar blues met ons allemaal deelt.