RADIO
play
NOW PLAYING

Aanrader: De laatste studio-opname van Toby Keith, een cover van een Joe Diffie-klassieker.

Written by on 1 april 2024

De overleden songwriter nam samen met Luke Combs ‘Ships That Don’t Come In’ op voor Hardy’s ‘Hixtape’-album.

Toen Hardy (Michael Hardy) op 29 maart het derde deel van zijn Hixtape-serie met Joe Diffie-thema dropte, deed hij dat met een leger country-cameo’s: Blake Shelton, Chris Young, Clint Black, Darius Rucker, Hailey Whitters en Koe Wetzel verschijnen allemaal op verschillende nummers. Maar het is de opname van Toby Keith die het meest aangrijpend is. Zijn optreden in ‘Ships That Don’t Come In’ met Luke Combs is zijn laatste studio optreden voor zijn dood in februari.

Ships That Don’t Come In’, geschreven door Paul Nelson en Dave Gibson en uitgebracht door Diffie in 1992, gaat over de wendingen van het leven, over kansen die werden aangegrepen en kansen die zich nooit aandienden. Keith en Combs wisselen elkaar af op Hardy’s nieuwe opname, met Diffie’s originele stem er doorheen geweven. Het is een elegante versie – en een ontroerend einde aan Keiths studiocarrière.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Keith een ereplaats krijgt in de Country Music Hall of Fame, samen met John Anderson en James Burton in de klasse van 2024. Keith, die de afgelopen jaren tegen maagkanker vocht, stierf een dag voordat de nominatie voor deze plek op zijn deurmat viel.

Diffie, een pijler van de countrymuziek uit de jaren negentig, bekend van hits als ‘Pickup Man’, ‘John Deere Green’ en ‘Third Rock From the Sun’, stierf in 2020 op 61-jarige leeftijd nadat hij besmet was geraakt met Covid-19. Hardy, Morgan Wallen en Post Malone brachten hulde aan Diffie tijdens de CMA Awards 2023, met een versie van ‘John Deere Green’.